När du besöker mcdonalds.se samtycker du till att vi använder cookies.
Läs mer om vår användning av cookies på mcdonalds.se och hitta instruktioner om hur man tar bort dem här.

E-Mail Twitter Facebook Blogger Linked In

  Dags för årets Bok Happy Meal!
  9 oktober – 19 november

  Den 9 oktober – 19 november fortsätter det fina samarbetet mellan den läsfrämjande organisationen Läsrörelsen och McDonald’s.

  ”Det låter som en saga men har varit en verklighet alltsedan 2001 då vi i Läsrörelsen inledde vårt samarbete med McDonald’s för att stimulera barns läsande. Det har blivit 95 boktitlar av 87 olika författare och illustratörer från hela Norden. Totalt har 16,9 miljoner bra barn- och bilderböcker hittat sina läsare.

  För mig som fått uppdraget att välja alla dessa boktitlar har en dröm blivit verklighet – att nå ut med det allra bästa inom barnlitteraturen och att bidra med det som är Läsrörelsens motto: Ge dina barn ett språk. Under mitt långa yrkesliv inom barnkultur har jag varit med om att skapa Barnens Bokklubb, Barnens Bokhandel och tidskriften Opsis Barnkultur. Jag har varit chefredaktör för Vi Föräldrar och arbetat med Sagolekhuset Junibacken – men detta att välja böcker till Bok Happy Meal är den största utmaningen av alla!

  Det viktigaste för mig i urvalet av barnböcker är att de håller hög kvalitet både i ord och bild, men också har ett meningsfullt innehåll. Det kan vara bilderböcker på prosa eller rim, faktaböcker om spännande och viktiga ämnen, det kan vara läsa-lätt för nybörjare och det kan vara böcker att läsa högt. Just detta att tillsammans upptäcka vad ord och bild kan ge är unikt och kan bara uppmuntras! Missa inte den möjligheten, läs för och med dina barn!”

  Marianne von Baumgarten-Lindberg

  Läs mer om Läslovet på Läsrörelsens hemsida.