När du besöker mcdonalds.se samtycker du till att vi använder cookies.
Läs mer om vår användning av cookies på mcdonalds.se och hitta instruktioner om hur man tar bort dem här.

E-Mail Twitter Facebook Blogger Linked In

Sov nu, Vesta-Linnéa!

Text: Tove Appelgren

Bild: Salla Savolainen

När Vesta-Linnéa inte vill gå och lägga sig blir mamma så trött, så trött. Men det blir Vesta-Linnéa också, för hon kan bara inte sova. Och det är kusligt att vara vaken ensam. En psykologisk berättelse där både barn och föräldrar kan känna igen sig.

Julia vill ha ett djur

Text: Barbro Lindgren

Bild: Eva Eriksson

Julia vill ha ett djur men hon får inget. Därför går hon med dockvagnen varje dag och letar efter djur att stoppa i den. Helst av allt vill hon hitta en häst. Men en igelkott eller groda skulle också gå bra…

Pelle hjälper en riddare

Text och bild: Jan Lööf

Följ med Pelle på ett riktigt riddaräventyr! Möt en prinsessa, som hålls fången av en skräckinjagande drake, och en tapper riddare som vill rädda henne. Men hur modig är riddaren Pablo egentligen? Han ser gammal och trött ut. Vågar han kämpa mot den eldsprutande draken? Vilken tur att Pelle kommer till hans hjälp.

Kvällen när pappa lekte

Text: Ulf Stark

Bild: Mati Lepp

Pappa är inte van vid att leka. Men en kväll när mamma är borta gör han det ändå. Han leker gömma nyckeln med Ulf och hans bror. Och Ulf gömmer den på det svåraste stället.

När alla sover

Text: Nicolai Houm

Bild: Rune Markhus

På natten när alla sover och drömmer om det de drömmer om – då kommer Boba. Boba river ner allt han ser. Han är trettio meter lång, barbent och pälsklädd. Ingen vet om det och ingen ser det. Alla sover genom oväsendet. Alla utom bagaren och hans dotter. En magisk berättelse med en stark flicka.

Lilla Lena är doktor

Text och bild: Åsa Karsin

Idag är Lilla Lena doktor. Först blir katten sjuk och sen blir sjuksystern dålig. Det går åt mycket bandage och många sprutor. Men en doktor kan väl inte bli sjuk själv? En bilderbok för de allra yngsta.

Örjan – den höjdrädda örnen

Text och bild: Lars Klinting

Örjan drömmer i hemlighet om att sväva högt uppe bland molnen tillsammans med de andra örnarna. Men han törs inte – han har höjdskräck. En dag lurar en liten fågel honom att klättra upp i ett högt träd. Men hur ska han komma ner igen? En bilderbok om skogens största och minsta fågel – kungsörnen och kungsfågeln – men också om självkänsla.

Rita och krokodil på fisketur

Text och bild: Siri Melchior

En morgon ligger det en krokodil i Ritas badkar. Det verkar som om han har tänkt stanna så Rita bjuder honom på frukost. Krokodil får gärna följa med på fisketur, bara han sitter stilla och inte skrämmer bort alla fiskar. En berättelse om en fantasifull flicka och hennes låtsatskompis.

Nu är det dags för årets Bok Happy Meal!

Mellan den 17 oktober – 20 november är det dags för årets Bok Happy Meal. Samarbetet mellan Läsrörelsen och oss på McDonald’s startade 2001 och det har sedan starten ingått 15 miljoner bra barn- och bilder-böcker i Happy Meal.

Extra glada är vi över att författaren Barbro Lindgrens bok Julia vill ha ett djur, med illustrationer av Eva Eriksson, är en av åtta titlar. Barbro Lindgren fick i år litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne. ALMA, som priset heter, är världens största internationella barn- och ungdomslitteraturpris!

Välkommen in och ge dig själv och ditt barn en trevlig lässtund.