E-Mail Twitter Facebook Blogger Linked In

Vi söker Årets Unga Bonde 2017.
Är det du? Eller någon du känner?

McDonald’s är restaurangbranschens största inköpare av svenskt nötkött och en stor inköpare av andra svenska råvaror såsom grönsaker, ekologisk mjölk och ekologiska ägg. Men det svenska landbruket står inför stora utmaningar och självförsörjningsgraden för svenskt nötkött har under de senaste åren gått ned. För att kunna fortsätta servera svenska råvaror och öka mängden svenska råvaror i våra restauranger har McDonald’s sedan 2011 ett nära samarbete med LRF. McDonald’s och LRF har sedan starten lanserat ett antal initiativ för att stötta det svenska landbruket.

Ett av dessa initiativ är Årets Unga Bonde som instiftades 2016 av McDonald’s Sverige och LRF Ungdomen. Priset stödjer unga bönder som vill driva ett långsiktigt, hållbart och lönsamt lantbruk. Målet är att skapa stolthet och framtidstro bland unga bönder och stödja dem i deras vision och ledarskap. Vinnaren utses till Årets Unga Bonde och får prissumman om 100 000 kr att investera i sin verksamhet.

Nu är ansökan öppen för Årets Unga Bonde 2017!

Ansökan

Du är en lantbrukare som antingen äger, står i begrepp att överta eller ska starta ett lantbruk med fokus på livsmedelsproduktion. Du har en affärsplan med fokus på hållbarhet inom såväl ekonomi, etik och ekologi. Vi söker dig som är 35 år eller yngre.

Du kan nominera dig själv eller någon annan som du tycker borde vara med (den som du nominerar får en förfrågan om att gå in och fylla sin Årets Unga Bonde-ansökan).

Priser:

1:a pris: 100 000 kr, affärsstöd av LRF Konsult och 3-dagars kurs i Personligt ledarskap på McDonald’s Business School i Stockholm
2-5:e pris: Affärsstöd av LRF Konsult och kurs Personligt Ledarskap på McDonald’s Business School
6-15:e pris: Kurs i Personligt ledarskap på McDonald’s Business School

Prissumman om 100 000 kr går till den lantbrukare som genom sin affärsplan visar på en idé eller vision som kombinerar hållbarhet och lönsamhet. En jury bestående av bland annat representanter från McDonald’s, LRF Ungdomen och LRF Konsult utser vinnaren. Vinstsumman om 100 000 kr ska investeras i verksamhet. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

En jury utser Årets Unga Bonde där förstapristagaren får 100 000 kr att investera i sin verksamhet. De fem främsta får stöd av LRF konsult för att utveckla sin affärsverksamhet och topp 15 får gå ett program på McDonald’s Business School för att utveckla sitt personliga ledarskap.

Ansök senast den 31:a maj!