E-Mail Twitter Facebook Blogger Linked In

Årets Unga Bonde 2017 på Matologi den 26 augusti!

Ansökningsperioden till Årets Unga Bonde är nu avslutad. Tack till alla som har ansökt!

Nu pågår juryns arbete och vinnaren av Årets Unga Bonde 2017 presenteras av McDonald’s, LRF Konsult och LRF Ungdomen under matmässan Matologi den 26 augusti, på Norra Bantorget i Stockholm. Håll utkik på www.matologi.nu för dagens program. 

Hoppas att vi ses där!Om Matologi

Aldrig tidigare har intresset kring matlagningskonsten och råvarorna varit större och restaurangbesök har blivit en stor del i många människors livsstil. Även svenskarnas hälsointresse ökar för varje år och valet av mat blir mer och mer medvetet. Därför har Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) instiftat Matologi och i år är McDonald’s en partner till initiativet.Matologi är ett årligt event med syfte att sprida kunskap för att människor ska kunna göra bättre och mer medvetna val kring de livsmedel de väljer samt att få kunskap om hur vi kan använda vår världs resurser på ett hållbart sätt. I år hålls eventet på Norra Bantorget i Stockholm den 26 augusti.

Genom Matologi vill SLU sprida vetenskapligt baserad kunskap om mat till den matintresserade storstadsbefolkningen för att hjälpa människor göra val i sin vardag. SLU jobbar med forskning och utbildning inom livs- och miljövetenskapliga ämnen, med strävan mot en grönare och mer hållbar värld. Med representanter från hela livsmedelskedjean, offentliga aktörer, personer och företag kopplade till mat, hälsa och forskning kommer årets Matologi på ett mer heltäckande sätt kunna upprätthålla grundtanken med Matologi.

Under Matologi får besökarna möjlighet att träffa experter och foodies inom mat för kunskapsutbyte, diskussion och inspiration.

Välkommen!