E-Mail Twitter Facebook Blogger Linked In

Årets Unga Bonde 2017 utsedd

I helgen utsåg McDonald’s, LRF Ungdomen och LRF Konsult vinnaren i Årets Unga Bonde 2017 på matmässan Matologi i Stockholm. Priset delas ut för andra året i syfte att stödja unga bönder som vill driva ett hållbart och lönsamt lantbruk. Årets vinnare är de fem syskonen Sara, Lina, Kalle, Filip och Elias Persson som tillsammans driver mjölkgården Lida Gård i Ljung – stort grattis!- Priset påverkar oss jättemycket! Det ger oss inspiration till att bli ännu bättre och utveckla det vi har i dagsläget. För att i framtiden kunna arbeta heltid tillsammans behöver vi fortsätta utveckla vår verksamhet och detta pris bidrar till att skapa nya möjligheter, säger syskonen Persson.

Juryn som består av Sören Vogt, inköpschef på McDonald’s i Sverige, Emilia Astrenius Widerström, ordförande i LRF Ungdomen, Jimmy Larsson, Segmentschef Skog & Lantbruk, LRF Konsult, Kristina Yngwe, Miljö- och jordbruksutskottet, Kerstin Davidson, Land Lantbruk och Jessica Birgersson, Årets Unga Bonde 2016, utsåg syskonen Persson till vinnare med följande motivering:

”Med en stark tro på framtiden i svenskt lantbruk har denna syskonskara på fem drivit Lida gård till nya höjder. Affärsplanen visar på en hög ambition när det gäller såväl ekonomi, etik och ekologi, och skapar möjligheter för syskonen att behålla och utveckla gården, som varit i familjens ägor i åtta generationer.”

Syskonen Persson kommer att använda prispengarna för att utöka antalet djur på gården. Med hjälp av konsult- och utbildningsstödet från LRF Ungdomen och McDonald’s vill de fortsätta utveckla verksamheten med målsättningen att även ha de yngsta bröderna Filip (17 år) och Elias (15 år) heltidssysselsatta på Lida Gård så småningom.

- Det känns mycket hedrande att utnämnas till Årets Unga Bonde. Tiden vi drivit företaget har inneburit mycket slit och det har många gånger varit tufft med tanke på den sorg vi ständigt bär med oss efter vår pappas död i februari 2013. Familjens gemensamma engagemang och vår duktiga personal har gjort detta möjligt, säger syskonen Persson.

Ett stort grattis till alla vinnare i Årets Unga Bonde 2017 – tillsammans utvecklar vi svenskt lantbruk!

Om Årets Unga Bonde

Årets Unga Bonde instiftades 2016 och har som målsättning att inspirera ännu fler unga, ambitiösa och företagsamma entreprenörer att satsa på lantbruksnäringen. Vinnaren av Årets Unga Bonde får 100 000 kr av McDonald’s att investera i sin verksamhet och sin affärsplan. Förstapristagaren och ytterligare fyra unga bönder får även stöd av LRF Konsult för att utveckla sin affärsverksamhet och totalt 15 unga bönder får en ledarskapsutbildning på McDonald’s Business School, i Lindvreten utanför Stockholm.