E-Mail Twitter Facebook Blogger Linked In

McDonald´s vill vara med i utvecklingen av en infrastruktur för elbilar och bidra med de strategiska lokaliseringar som våra restauranger utgör. Redan 2009 installerade vi vår första laddstation för elbilar vid restaurangen Lindvreten i Skärholmen. Sedan dess har vi följt elbilsutvecklingen och installerat fler laddstolpar runt om i landet.

2012 startades ett samarbetsprojekt med Fortum och Nissan där vi är med och bygger framtidens infrastruktur för elbilar. Projektet syftar till att förbinda de Nordiska huvudstäderna, Helsingfors, Stockholm, Köpenhamn och Oslo med Gröna Korridorer där det finns snabbladdare för elbilar var 10 – 15 mil. Idag är projektet klart och vi erbjuder snabbladdning av elbilar på 14 av våra restauranger och ytterligare 5 med normalladdning, i vår mobilapp och i kartan nedan kan du lätt se vilka restauranger som har elbilsladdare.

Även om projektet är avslutat så fortsätter vår utbyggnad av laddstolpar - många nya McDrive restauranger utrustas med laddstolpe. Tillsammans med Fortum fortsätter vi även att bygga ut vårt nät av snabbladdare på nya och befintliga restauranger.

(För mer om information om Nordens största projekt för att bygga snabbladdningsstationer för elbilar se projektets websida. Snabbladdarna erbjuder laddning för både CHADEMO och CCS Combo standarderna. Snabbladdning innebär att en elbil kan köras ca 15 mil redan efter 25-30 minuters laddning.)

I vår Laddrapport kan du se den senaste månadens laddstatistik i infographics.

Hitta din närmsta restaurang med elbilsladdare